marți, 2 februarie 2010

INGRIJIREA TENULUI PE TIMP FRIGUROS


Ingrijirea tenului gras

- pentru curatare- ai nevoie de o lotiune de curatare cu proprietati exfoliante si antibacteriene pe baza de acid salicilic sau de peroxid de benzoil aceste substante prevenind eruptiile pielii. Totusi alege produse cu o cantitate mai mica din aceste substante decat de obicei deoarece risca sa iti usuce fata exagerat de mult (in combinatie cu conditiile de iarna).

- pentru hidratare- foloseste o crema de fata hidratanta neuleioasa care sa aduca pielii aportul necesar de apa fara a bloca porii.

Ingrijirea tenului uscat

- pentru curatare – cauta o lotiune cu actiune hidratanta care lasa in urma un start protector. Nu folosi sub nici o forma sapun atunci cand te speli pe fata; sapunurile degreseaza indepartand uleiurile naturale ale pielii. 

- pentru hidratare- aplica o crema hidratanta pe tenul putin umed pentru a pastra pielea acea umezeala. Seara foloseste o crema de noapte puternic hidratanta.

Ingrijirea tenului mixt

- pentru curatare- foloseste o lotiune de curatare ce restabileste pH-ul optim al pielii.

- pentru hidratare- vei avea nevoie de doua creme diferite, una mai grasa pentru a ajuta zonele uscate sa ramana in forma si una neuleioasa pentru zona T.

Ingrijirea tenului sensibil

- pentru curatare- cauta lotiuni cu actiune delicata ce contin aloe vera sau musetel (acestea au efect calmant). Evita lotiunile parfumate sau cu actiune degresanta. 

- pentru hidratare- foloseste de asemenea o crema cu actiune delicate si evita produsele pe baza de alcool.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu