marți, 2 februarie 2010

6 SECRETE ALE PARULUI CU VOLUM


1. Opteaza pentru o tunsoare in scari

Tunsorile in scari dau volum parului, in plus e mai usor de umflat cu peria in timpul coafarii. Alege o tunsoare in scari de lungime medie. Cu cat parul e mai lung cu atat e mai greu, prin urmare si mai intins.

2. Foloseste un sampon cu o capacitate mare de curatare

Lipsa volumului e, cel mai adesea, o caracteristica a parului gras, rezultat al cantitatii mare de sebum secretat de scalp si al reziduurilor ce se acumuleaza in par. Pentru a imbunatati acest aspect ai nevoie de un sampon cu o capacitate mare de curatare precum sampoanele tip “clarifying”. Evita intotdeauna sampoanele tip “2 in 1” ; contin diferite substante de reparare ce incarca parul fin lasandu-l moale si lipsit de viata.

3. Foloseste balsam de par doar daca ai neaparat nevoie.

Balsamul de par face parul mai moale astfel incat sa se descurce mai usor. Acesta insa ingreuneaza firul de par facandu-l sa se lase. Foloseste balsamul de par daca nu iti poti descurca parul fara ajutorul lui. Ai grija ca balsamul care il folosesti sa fie potrivit tipului tau de par. In cazul in care poti, incearca sa reduci utilizarea lui pana la o data pe saptamana sau chiar sa renunti la el.

4. Aplica balsamul de par doar pe varfuri

Daca balsamul face parte din rutina ta de ingrijire a parului atunci trebuie sa ai grija sa il aplici corect. Balsamul foloseste in principal la descurcarea parului ceea ce inseamna ca nu ai nevoie de el la radacini. Aplica balsamul doar pe varfurile parului.

5. Usuca parul cu capul in jos

Chiar daca nu e tocmai comod, e mai bine ca atunci cand iti usuci parul cu foehn-ul sa o faci cu capul in jos. Foloseste un foehn cu difuzor de volum care disperseaza aerul. Nu uita sa fixezi dispozitivul pe aer racoros pentru a nu iti arde parul dar si pentru ca aerul cald stimuleaza productia de sebum. Dupa ce parul e aproape uscat foloseste o perie rotunda mare pentru a-l coafa putin.

6. Foloseste cat mai putine produse de styling

Produsele de styling (spuma, fixativ, gel, ser de par etc) contin ingrediente ce ingreuneaza parul facandu-l sa se lase. Foloseste un singur produs o data. Iti recomandam sa folosesti mai degraba un spray de par pentru volum. Imparte parul pe sectiuni si pulverizeaza fiecare suvita obtinuta axandu-te pe radacini mai degraba decat pe varfuri. In felul acesta vei acoperi tot parul.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu